DÜZCE / MERKEZ - Çevrem İlkokulu

May

Düzce Üniversitesi PDR Topluluğu Sosyal Sorumluluk Ekibi Kutup Yıldızları’nın okulumuza düzenlediği ziyarette; yüz boyama, parmak boyası, öğrencilere sıcak çikolata dağıtımı ve okulumuz kütüphanesine kitap yardımında bulunuldu. Çevrem İlkokulu olarak öğrencilerimiz,velilerimiz ve tüm çalışanlarımız adına kendilerine bu anlamlı ve eğlenceli ziyeretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMININ 104.YIL DÖNÜMÜNÜ OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE COŞKUYLA KUTLADIK.

Mrt

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası okul öncesi öğrencilerimiz tarafından  kutlandı. Yapılan etkinlik kapsamında köyümüz sakinlerinden Esma Teyze Yaşlılar Haftasında okulumuzu ziyaret ederek, masal ve hikayeleriyle mutluluk getirdi.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 109. Yıl Dönümü anma etkinlikleri kapsamında okulumuz konferans salonunda, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, şiirler ve videolarla devam edildi.

Mrt

Deyimler ve atasözü bir dilin zenginliğidir. Geçmişin tecrübeleriyle yaşanmışlıklarını yansıtır. Atasözü ve deyimler mecaz ve soyut kavramlar mecaz ve soyut kavramlar anlama ve yorumlamada öğrenciler açısından zorluk yaşamaktadır. Üç boyutlu görsel materyallerle anlamayı kolaylaştırmak, öğrenmeyi kolaylaştırmayı hedefleyerek sergimizi düzenledik.

Okulumuz 2/A ve 2/B sınıfı öğrencileri “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında kendi seçtikleri deyimleri ve atasözlerini kendilerince yorumlayarak deyimler ve atasözü sergisi düzenlediler.

Katkı sağlayan tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı, okulumuz konferans salonunda, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar, oratoryo ve şiirlerle devam edildi. Program sonunda okulumuzda düzenlenen İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verildi.

YARIŞMADA DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZ;

1.ZEYNEB TAŞLICALI

2.ZEYNEP ERVA KOÇ

3.DURU ARSLAN

Kendilerini tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Ara

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel İçişleri Bakanlığı Etkinlikler Programının 7. maddesindeki Güvenlik Birimleri Öğrenci Buluşması Etkinliği çerçevesinde Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na ziyarette bulunduk.Ziyaret sayesinde öğrencilerimize İl jandarma Komutanlığındaki görevli personeller bilgilendirici sunumlarda bulundu. Çevrem İlkokulu olarak bizler de Düzce İl Jandarma Komutanlığı'na göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür eder; görevlerinde kolaylıklar dileriz.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ OKULUMUZDA YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLADIK. OKUL İDARESİ OLARAK BAŞTA BAŞÖĞRETMEN MUSTAFA KEMAL ATATÜRK OLMAK ÜZERE SİZ DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİMİZİN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ'NÜ KUTLUYORUZ.

Kas

Ekm

CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 100.YIL DÖNÜMÜ OKULUMUZDA YAPILAN ETKİNLİKLER VE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ İLE 100. YILA YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE  BÜYÜK BİR COŞKUYLA KUTLANDI. PROGRAMIN BÜYÜK BİR COŞKU İÇİNDE KUTLANMASINDA EMEĞİ GEÇEN TÜM ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİMİZE, PROGRAMIMIZA VE CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜMÜZE  GÖSTERMİŞ OLDUKLARI YOĞUN İLGİ VE KATILIMLARINDAN DOLAYI TÜM VELİLERİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

"Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir." (ATATÜRK)

Haz

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILININ SONA ERMESİYE BİRLİKTE  ÖĞRENCİLERİMİZ KARNE HEYECANI YAŞADI.4.SINIFTAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZE GİDECEKLERİ YENİ KURUMLARDA KENDİLERİNE BAŞARILAR DİLERİZ.TÜM ÖĞRENCİLERİMİZE VE ÖĞRETMENLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLERİZ.

Haz

4- A Sınıfı öğrencileri kendi seçtikleri şairlerin şiirlerini ezberleyip sahnede performans sergilediler. Hatta çoğunluğu seçtiği şairin kılığına büründü ve şiirlerini öyle okudu. Okul arkadaşları ve veliler de Turgut Uyar, Attila İlhan, Gülten Akın,Yahya Kemal Beyatlı, Nazım Hikmet, Lale Müldür, Şükufe Nihal Başar, Özdemir Asaf, Cahit Külebi,Metin Altıok, Necip Fazıl Kısakürek, Birhan Keskin şiirlerini öğrencilerimizin yorumuyla dinlemiş oldular. Böylelikle ortaokula geçmeden bir şair tanıyıp bir de şiir ezberleyip seslendirdiler.

Haz

4-A Sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinin son ünitesi olan 'Uzaktaki Arkadaşlarım'da  ülke tanıtımları yaptılar. Her bir öğrenci seçilen ülkenin geleneklerini göreneklerini anlatırken çoğu kez yöresel kıyafetlerini giydi. Ülke mutfaklarından örnekler pişirip sınıfa tattırmaya getirdi. Afiş ve döviz çalışmalarıyla arkadaşlarına sunumlar yaptı.

May

29 Nisan Cumartesi günü okulumuz 4/A sınıfı öğrencileri ve velileri sınıf öğretmenleri Esra ERGUN, okul müdür yardımcısı Serdar KAYA ve 2/B sınıf öğretmeni Okan BÜYÜKTAŞ eşliğinde  başkentimiz Ankara'yı gezip Anıtkabir'i ziyaret ettiler.

Öğrencilerimiz ve velilerimiz Ankara'ya varır varmaz ülkemizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgâhı olan Anıtkabir'i ziyaret ettiler. Mozoleye karanfil bırakıp, müzeyi gezdiler. Atatürk'ün kişisel eşyalarını inceleyip Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet Dönemi hakkında rehberimizden bilgiler aldılar. Ardından Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin yol haritasının çizildiği, Büyük Millet Meclisi'nin ilk ve ikinci binalarını gezdiler. Yemek molasından sonra da Maden Tetkik ve Arama kampüsünde bulunan Tabiat Tarihi Müzesi'ni gezip fosil ve kayaç örneklerini incelediler. Son olarak da Millet Kütüphanesi'ne gidip, orada vakit geçirdikten sonra turu bitirdiler.

Başkentimizi görmüş, Anıtkabir'i ziyaret etmiş, milli ve manevi değerlerimiz hakkında bilgiler edinmiş, unutamayacakları güzel anılar ve ilkler yaşamış şekilde evlerine döndüler.